Експлозия разтърси района до сградата на летището в Кабул. Американските военни

...
Експлозия разтърси района до сградата на летището в Кабул. Американските военни
Коментари Харесай

Експлозия разтърси района до летището в Кабул

Експлозия раздруса региона до сградата на летището в Кабул. Американските военни към момента не знаят дали има жертви,  съобщи представителят на Пентагона Джон Кирби в Туитър.

" Можем да потвърдим за експлозия близо до летището в Кабул. Все още няма изясненост по отношение на жертвите. Ще предоставим спомагателни данни, когато можем ", сподели той.

Телевизионният канал   означи, че няколко поданици на Афганистан са ранени, само че няма информация за пострадали американски жители.

Белият дом, че от 14 август Съединени американски щати са евакуирали от Афганистан над 82 000 души, от които единствено 4 500 са американци и членове на техните фамилии.

По-рано Съединени американски щати, Австралия и Англия предизвестиха, че има огромна заплаха от терористична офанзива на интернационалното летище " Хамид Карзай " в Кабул, съобщи Ройтерс.

Те приканиха своите жители да не пътуват към региона или да го изоставен, в случай че към този момент са там.

Междувременно бе обявено, че Европейският съюз е приключил изцяло евакуацията на своята дипломатическа задача в Афганистан, като се изключи дребна група дипломати, координиращи напъните за евакуация на страните от Европейски Съюз. Това заяви представителят на външнополитическата работа на Европейски Съюз Петер Стано.

" Що се отнася до личния състав на задачата на Европейски Съюз, той е изцяло изведен от Кабул, като се изключи доста дребна група, която обезпечава евакуацията. Изведохме и към 400 локални чиновници (граждани на Афганистан), в това число техните фамилии ", сподели той.

Стано не даде спомагателна информация за останалите дипломати от Европейски Съюз в Кабул.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР